V

Van 9 t/m 11 mei organiseert Seelevel Gallery de WeekendARTshow Orchestrated Coincidence. Onder de naam Orchestrated Coincidence tonen 12 fotografen dat de artistieke waarde van fotografie in dit tijdperk van nieuwe media, waarin iedereen beelden kan maken, niet verloren is, maar dat er volop nieuwe ontdekkingen worden gedaan en creatieve ontwikkelingen gaande zijn.

In dit era van digitale camera’s, smartphones en Ipads kan iedereen foto’s maken. Digitale technische hoogstandjes maken het mogelijk om elk beeld dat je maar kan verzinnen, kunt creëren. Wat kunnen fotografen / kunstenaars nog toevoegen?

Het antwoord op deze vraag is de verbindende factor van deze, ogenschijnlijk willekeurig bij elkaar verzamelde groep, fotografen in de expositie Orchestrated Coincidence. Zij tonen met hun werk de artistieke waarde van de fotografie.

Met een frisse blik en vanuit visie, richten zij zich op fotografische aspecten zoals kijken, licht, kleur, materie, reflectie en experiment.

Zij experimenteren, onderzoeken, spelen met de werkelijkheid, doen ingrepen, creëren fictieve werelden en nieuwe werkelijkheden. Zij orkestreren het toeval. Het resultaat is een fascinerende reeks uiteenlopende poëtische beelden.

Informatie:

Opening: vrijdag 9 mei 17.00 uur door Lars Boering (directeur FotografenFederatie)
Looptijd expositie : 9 t/m 11 mei 2014 * Van 12.00 – 18.00 uur 
Locatie: Emerald House (naast het Okura Hotel), Jozef Israelskade 48, Amsterdam
www.seelevel.nl

 

No related articles yet.

There are no comments