T

Transmission Exhibition | Amsterdam Museum

Miep and photographer Milette Raats met 6 years ago. Miep was attending a transgender programme at Amsterdam’s VU medical centre. Raats photo-graphed Miep as her muse, with the city as decor.

For Milette Raats, the camera is a medium through which to meet the world. Her personal connection with her portrait subjects gives her work an intimate character that evokes associations with film stills. For Raats it is important that her work has space for free interpretation. Raats hopes that her photos encourage people to share their thoughts and ideas.

The Amsterdam Museum has three images of Raats purchased from the exhibition “Transmission” to be included in their collection.

Gallery information:

(17th okt 2015 till 13th of march 2o15 – Milette Raats and Koos Breukel)
www.amsterdammuseum.nl/tentoonstellingen/transmission

 

————————————————————————————————————————————————————————-

Nederlandse versie:

Transmission is de door Miep (1949) gekozen titel voor de fototentoonstelling waarvan zij het onderwerp is. De prachtige portretten van Miep, gemaakt door fotografen Koos Breukel en Milette Raats, vormden voor het Amsterdam Museum aanleiding om een podium te bieden aan meer verhalen van en over transgenders.

Voor Miep is ‘Transmission’ een aanduiding voor een ongedefinieerd schemergebied, van dat wat niet vast omlijnd is, een overgang. Een dergelijk schemergebied is herkenbaar voor veel mensen uit de transgender gemeenschap. In de tentoonstelling komen daarom naast Miep nog vele anderen aan het woord. Aan de hand van voorwerpen die zij zelf hebben ingebracht, zoals een bontjas, een pridevlag en een petticoat, vertellen zij hun persoonlijke verhalen over gender, erkenning, verlangen en trots.

Transmission is de eerste in een reeks programma’s waarbij het Amsterdam Museum een platform biedt aan Amsterdammers die de stad maken tot wat zij is, maar die (nog) niet vaak in musea te zien en horen zijn. Het museum werkt voor deze programmalijn met de naam ´Ontmoet Amsterdam´ nauw samen met de Amsterdammers om wie het gaat: zij worden uitgenodigd om zelf hun verhaal te vertellen aan een groot publiek en mee te denken over de juiste vorm en toon.

Gallery informatie:

(17 oktober 2015 tot 13 maart 2015 – Milette Raats and Koos Breukel)
www.amsterdammuseum.nl/tentoonstellingen/transmission

No related articles yet.

There are no comments